Kantiku i Kantikëve 2

BIBLA SHQIP—PËRKTHIMI DIODATI I RI I RISHIKUAR2:1 Unë jam trëndafili i Sharonit, zambaku i luginave.

2:2 Si një zambak midis gjembave, ashtu është mikesha ime midis vajzave.

2:3 Si një mollë midis pemëve të pyllit kështu është i dashuri im midis të rinjve. Kam dëshëruar shumë të rri në hijen e tij dhe aty jam ulur, fryti i tij ishte i ëmbël në gojën time.

2:4 Më çoi në shtëpinë e banketit dhe flamuri i tij mbi mua është dashuria.

2:5 Më mbani me pite rrushi, më përtërini me mollë, sepse unë vuaj nga dashuria.

2:6 Dora e tij e majtë është poshtë kokës sime, dora e tij e djathtë më përqafon.

2:7 Ju përgjërohem, o bija të Jeruzalemit, për gazelat dhe sutat fushave, mos e ngacmoni dhe mos e zgjoni dashurinë time, deri sa kështu t`i pëlqejë

Mbreti viziton shtëpinë e nuses

2:8 Ja zëri i të dashurit tim! Ja, ai vjen duke kërcyer mbi malet, duke u hedhur mbi kodrat.

2:9 I dashuri im i përngjan një gazele apo një dreri të ri. Ja ku është prapa murit tonë, shikon nga dritaret, hedh vështrime nëpërmjet hekurave të tyre.

2:10 I dashuri im më ka folur dhe më ka thënë: “Çohu, mikja ime, e bukura ime, dhe eja!

2:11 Sepse, ja, dimri ka kaluar, shiu pushoi, iku.

2:12 Lulet duken mbi tokë, koha e të kënduarit erdhi, dhe në vendin tonë dëgjohet zëri i turtulleshës.

2:13 Fiku nxjerr fiqtë e tij të papjekur, vreshtat në lulëzim përhapin një aromë të këndshme. Çohu, mikja ime, e bukura ime, dhe eja.

2:14 O pëllumbesha ime, që rri në të çarat e shkëmbinjve, në strukat e rrëmoreve, ma trego fytyrën tënde, më bëj ta dëgjoj zërin tënd, sepse zëri yt është i këndshëm dhe fytyra jote është e hijshme”.

2:15 I zini dhelprat, dhelprat e vogla që dëmtojnë vreshtat, sepse vreshtat tona janë në lulëzim.

2:16 I dashuri im është imi, dhe unë jam e tij; ai e kullot kopenë midis zambakëve.

2:17 Para se të fryjë flladi i ditës dhe hijet të ikin, kthehu, i dashuri im, dhe sillu si një gazelë o një drenushë mbi malet që na ndajnë.