Zbulesa

[no_toc]

BIBLA SHQIP—PËRKTHIMI DIODATI I RI I RISHIKUAR

Kapitujt
[no_toc]PËRMBLEDHJE

Vetëm pak pjesë të Biblës janë aq të mahnitshme sa libri i Zbulesës dhe vetëm pak janë aq të vështirë për t’u kuptuar. Ne mund të jemi të lumtur se një bekim u jepet atyre që e lexojnë atë dhe jo vetëm atyre që e kuptojnë atë (Zbulesa 1:3).

Një nga gjërat e para që duhet të kuptoni është se libri i Zbulesës është kryesisht një libër i gjykimit. Në të lexojmë për luftëra, zi buke, shkatërrime, bubullima, vetëtima dhe për shumë figura të tjera të zemërimit hyjnor.

MËSO MË SHUMË TE KOMENTARI

PARAQITJE E PËRGJITHSHME

I. GJËRAT QË GJONI PA ( Zbulesa 1)
II. GJËRAT QË JANË: LETRAT NGA ZOTI YNË ( Zbulesa 2-3)
III. GJËRAT QË DO TË NDODHIN PËR SË SHPEJTI ( Zbulesa 4-22)