Ai na ka bërë, por ne jemi përgjegjës

Disa njerëz thonë: «Nëse Perëndia më bëri në këtë mënyrë, atëherë është ai përgjegjës për atë që bëj dhe për mënyrën se si jetoj». Jo, miku im – Perëndia krijoi vetëm Adamin dhe Evën dhe në fillim ata ishin pa mëkat. Por ata u rebeluan kundër urdhërimit të Perëndisë dhe tani mëkati ka hyrë në racën njerëzore dhe të gjithë kanë marrë pjesë në mëkat (shih Romakeve 5).

Ai na thotë te Jeremia 2:21: «Megjithatë të kisha mbjellë si një vresht fisnik i tërë i cilësisë më të lartë; si ke ndryshuar, pra, ndaj meje në degë të degjeneruara vreshti të huaj?» Njeriu është ndryshuar vërtet në një vresht të huaj. Ai është shumë larg nga njeriu që Perëndia dëshiron të jetë. Megjithatë, nëse ai do të kthehet te Jezus Krishti ai do të shartohet përsëri në vreshtin e vërtetë.

–James Lucas, misionar

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *