Mësime Biblike

Bibla është një libër i jashtëzakonshëm i historisë dhe i fakteve që vërtetojnë se ka një Perëndi që krijoi të gjitha gjërat. Ajo përmban mendjen e Perëndisë dhe vullnetin e Tij për secilin prej nesh dhe për jetët tona. Ja përse na është dhënë Bibla.


Artikuj të përzgjedhur

Si më ndihmon Bibla për të patur një familje të lumtur?
Fëmijët tuaj e konsiderojnë praninë tuaj si një shenjë kujdesi dhe lidhjeje (edhe kur nuk duket se të lënë këtë përshtypje!).

A ka dëshmi historike për Jezu Krishtin?
Kemi dëshmi të fuqishme për ekzistencën e Jezu Krishtit, në historinë shekullare ashtu edhe në historinë biblike.


Familja

5 të vërteta ungjilli për fëmijët
Një mënyrë për t’u mësuar fëmijëve rëndësinë e ungjillit është përmes theksimit të vargjeve qendrore të ungjillit,

Përse jetoj?
Sa vjeç je? Pesëmbëdhjetë? Shtatëmbëdhjetë? Ndoshta nëntëmbëdhjetë? Ti po fillon t’i mendosh gjërat vetë. A ja keni bërë vetes pyetjen: “Përse jetoj?”

Unë jam bërë i krishterë! Po tani çfarë duhet të bëj?
Mirë se vjen në familjen e Perëndisë!


Kisha

4 parime për t’i ndihmuar besimtarët e rinj të rriten
Kur njerëz i besojnë Krishtit, mos i lini ata vetëm! Lënia mbrapa e jetës së vjetër nuk është lehtë.

5 këshilla për të ndihmuar besimtarët e rinj të gjejnë një kishë
Një nga gjërat kryesore për të trajtuar me një besimtar të ri është rëndësia e përbashkësisë me besimtarë të tjerë të kishës lokale.