E dua tani… Menjëherë… Nuk dua të pres

«Hidh bukën tënde mbi ujërat, sepse pas shumë kohe do ta gjesh përsëri» (Predikuesi 11:1). Me sa duket buka është përdorur këtu, në mënyrë të figurshme, për grurin nga i cili edhe bëhet buka. Në Egjipt, fara mbillej në fusha të mbushura me ujë. Mbas largimit të ujit, dilte prodhimi. Por kjo nuk ndodhte menjëherë. Korrja vinte «pas shumë kohe …

Bekimi i të diturit që kështu i pëlqeu Perëndisë.

«Po, o Atë, sepse kështu të pëlqeu ty» (Mt. 11:26). Pothuaj në jetën e çdo njeriu ka gjëra që personi nuk do t’i kishte zgjedhur kurrë, nga të cilat do që të çlirohet, por që nuk mund të ndryshohen kurrë. Kemi rastin e dëmtimeve apo anomalive fizike. Ose mund të jetë një sëmundje kronike, e keqe që nuk na lë …

A kujdeset Perëndia për shqetësimet e mia?

«Mos u shqetësoni për asgjë çfarëdo qoftë» (Filipianeve 4:6). Ka shumë raste për të cilat dikush mund të shqetësohet – mundësia e një kanceri, shqetësimet e zemrës apo një mori sëmundjesh të tjera; ushqime që mendohet të jenë të dëmshme, vdekje aksidentale, marrja e pushtetit nga komunistët, luftë bërthamore, inflacion jashtë kontrollit, të ardhme të pasigurt, perspektiva e zymtë e …

I pajisur për të bërë vullnetin e Perëndisë

«Unë mund të bëj gjithçka me anë të Krishtit që më forcon» (Filipianeve 4:13). Është e lehtë që ta keqkuptojmë një varg si ky. Ne e lexojmë atë dhe mendojmë menjëherë për qindra gjëra që nuk mund t’i bëjmë dot. Në sferën fizike, për shembull, ne mendojmë për ndonjë shkathtësi sportive qesharake që kërkon fuqi të mbinatyrshme. Ose mendojmë për …

Kur mendojmë “dorëzimin”, është koha të këmbëngulim

«…le të rendim me durim në udhën që është përpara nesh» (Hebrenjve 12:1). Shumë njerëz kanë një pikëpamje të jetës së krishterë që është tepër idealiste. Ata mendojnë se ajo duhet të jetë një seri e pandërprerë përvojash në majë të malit. Ata lexojnë libra dhe revista të krishtera dhe dëgjojnë dëshmi personale ku tregohen ngjarje dramatike dhe arrijnë në …