Një pranim nga bulldogu [mbrojtësi] i Darvinit

«“Krijimi” në kuptimin e zakonshëm të fjalës, është krejtësisht i përfytyrueshëm. Unë nuk shoh asnjë vështirësi që të përfytyroj se, në një kohë të caktuar, ky univers nuk ishte në ekzistencë; dhe që ai u shfaq në gjashtë ditë […] në përputhje me vullnetin e një Qenie para-ekzistuese».

–Thomas Huxley, cituar në Leonard Huxley, «Jeta dhe letrat e Thomas Henry Huxley», Vol. II (1903), fq. 429.

[Ky është një pranim i habitshëm që vjen nga Thomas Huxley, i cili pohoi: «Unë jam bulldogu i Darvinit»].

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *