Përse nuk ka rizgjim në kishë

«Ne nuk kemi rizgjim, sepse kisha nuk e ndien nevojën për rizgjim si duhet…. A nuk është më e arsyeshme të bëjmë pyetjen se si ka mundësi që cilido prej nesh që e lexon dhe e dëgjon Fjalën e Perëndisë dhe ajo nuk lë asnjë ndikim mbi atë? Përgjigjja mund të jetë: Sepse ne nuk e konsiderojmë se ajo është Fjala e Perëndisë. Sepse ne nuk besojmë se ato janë fjalë për gjëra të vërteta dhe jo falsifikime dhe përralla».

— John Elias, 1774-1841 (John Elias: Life and Letters (Edinburgh: Banner of Truth, 1980)

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *