Pyetja më e madhe që kërkon përgjigje

Pyetja më e madhe që do të përgjigjet ndonjëherë është pyetja: «Cila është rruga për në qiell?» Vendimi më i rëndësishëm që kushdo do të bëjë ndonjëherë është vendimi që ata bëjnë për sa i përket fatit të përjetshëm.

Jeta këtu, thotë Bibla, është avull që duket për pak dhe pastaj humbet. Ajo është si avulli që vjen nga filxhani i kafesë – asgjë më shumë – në krahasim me përjetësinë. Gjithsecili do të jetojë diku përgjithmonë […] pa fund.

Se ku do të jetosh përgjithmonë është absolutisht kritike. Ka dy alternativa: ferr dhe ndëshkim i përjetshëm ose qiell dhe gëzim i përjetshëm. Atëherë pyetja është […] cila është rruga për në qiell? […] Ferri do të jetë i mbushur në kuptim të fjalëpërfjalshëm me njerëz që e admironin Jezusin…”.

— Xhon MekArtur

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *