Asgjë në konkurrim me Zotin

Prandaj kujdesuni që të mos ketë asgjë që të qëndrojë në çfarëdo konkurrimi me Perëndinë në vlerësimin tuaj. Çmojeni Atë më shumë se të gjitha pasuritë. Vlerësoni nderin dhe lavdinë e Tij më shumë se e tërë bota. Jeni gati në çdo kohë që të ndaheni me çdo gjë dhe të kapeni fort pas Perëndisë.

Perëndia qoftë miku tuaj i veçantë. Vlerësoni miqësinë e Tij më shumë se respektin dhe dashurinë për tërë botën. Kur të humbësh kënaqësi të tjera, kur të humbësh miqtë tokësorë, le të jetë kjo një ngushëllim mbështetës dhe i kënaqshëm, që të ka ngelur Perëndia. Ti nuk ke humbur Perëndinë.

–Jonathan Edwards, “Të krishterët një brez i zgjedhur”, në Predikime dhe Fjalime, 1730-1733, ed. Mark Valeri (New Haven, Conn.: Yale University Press, 1999), 318.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *