«A mund të më tregoni një gjë rreth evolucionit që të jetë e vërtetë?»

Pyetja është: «A mund të më tregoni një gjë rreth evolucionit, qoftë edhe vetëm një, një gjë që të jetë e vërtetë? E provova këtë pyetje para stafit të gjeologjisë ne Muzeun Fild të Historisë së Natyrës dhe e vetmja përgjigje që mora ishte heshtje. E provova para anëtarëve në Seminari i Morfologjisë Evolucinare në Universiteti i Çikagos, një trup shumë me prestigj evolucionistësh dhe gjithçka që mora atje ishte heshtje për një kohë të gjatë dhe përfundimisht njëri tha: «Unë di një gjë – që ai [evolucioni] nuk duhet të mësohet në shkollën e mesme»

–Dr. Colin Patterson (Paleontolog Senior, Muzeu Britanik i Historisë së Natyrës, një ndër taksonomistët kladist kryesorë), Fjalim kyç në Muzeu Amerikan i Historisë së Natyrës, Nju Jork, 5 nëntor, 1981.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *