I kryqëzuar apo i përkëdhelur?

«Edhe pse kryqi i Krishti ka qenë duke u zbukuruar nga poeti dhe artisti, kërkuesi i zjarrtë i Perëndisë ka shumë mundësi ta gjej atë si të njëjtin mjet të egër të shkatërrimit, siç ishte në kohët e vjetra. Udha e kryqit është ende ai shtegu i mundimshëm drejt fuqisë dhe frytëzimit frymëror.

Pra, mos kërko të fshihesh prej tij. Mos prano një rrugë të lehtë. Mos e lejo veten që të ledhatohesh për gjumë në një kishë të rehatshme, e zbrazët nga fuqia. Mos e lyej kryqin, as mos e stolis me lule. Pranoje për atë që ai është, ashtu si është, dhe ti do ta gjesh atë rrugën e rreptë drejt vdekjes dhe jetës. Lëre të të pres krejt».

– A. W. Tozer, nga «I përkëdhelur apo i kryqëzuar?»

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *