Shkatërrimi i Edomit (Abdia 5-9)

A. Plotësia e plaçkitjes (v. 5,6)

Shkatërrimi i Edomit nuk mund të llogaritet vetëm me punën e kusarëve apo të cubave; ata kanë marrë vetëm atë që u është dashur. Madje edhe plaçkitësit do të linin disa vile dhe nuk do ta linin djerrë. Por edhe skutat e Esaut do t’i rrëmojnë!

B. Tradhtia nga aleatët e Edomit (v. 7)

Tërë aleatët e Edomit do ta tradhtojnë dhe do t’i kurdisin gracka.

C. Shkatërrimi i udhëheqësve të Edomit (v. 8,9)

Njerëzit e ditur dhe trimat e tij të ditur, me të cilët është mburrur, do të shfarosen në masakër.