Lutuni pa pushim

“Lutuni pa pushim” (1 Thesalonikasve 6:17). Ka një ndryshim të madh midis lutjes dhe jetës së lutjes. Pothuajse çdokush lutet, por pak janë ata që luten pa pushim. Ky është zakoni i përkushtimit. Ky është altari i djegies pa pushim të temjanit në Vendin e Shenjtë. Kjo është aroma e një zemre që jeton në praninë e të Shenjtit dhe që merr frymë vetë jetën e Perëndisë. Ky është zëri i ulët dhe i thellë i një jetë të shenjtëruar. Është pikërisht prej kësaj që vijnë ëmbëlsia, kënaqësia, shenjtëria dhe shpirtmirësia. Zot, na mëso zakonin e lutjes, e lutjes që buron vetvetiu nga zemra dhe që as puna shekullare, as tundimi satanik, as dallgët e dhimbjes, nuk mund ta ndërpresin, por që nxitet vetëm prej gjërave që na sprovojnë, derisa çdo përvojë transformohet në një rast për miqësi dhe përbashkësi me Perëndinë.

A. B. Simpson

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *