Mjaftueshmëria e Shkrimit

Unë kuptova se ishte e pamundur t’i rrënjosësh njerëzit e thjeshtë në një të vërtetë, veçse që Shkrimi të vendosej qartë para syve të tyre në gjuhën e tyre të nënës.

–William Tyndale (c. 1494 – 1536) ishte një shkollar dhe përkthyes i shekullit të 16-të, i cili u bë një figurë kyç në reformizmin protestant afër fundit të jetës së tij. Më 1535, Tyndale arrestohet nga autoritetet e kishës dhe burgoset në kështjellën e Vilvoordit jashtë Brukselit për më shumë se një vit. Ai u dënua për herezi, u lidh dhe u dogj në turrën e druve. Bibla Tyndale, siç u bë e njohur, vazhdoi të luajë një rol kyç në përhapjen e ideve të Reformimit nëpër Evropë.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *