Ora e rrezikshme në të cilën jetojmë

«A nuk po të paralajmëron Perëndia tani? A nuk është e rrezikshme të jetosh një orë në një gjendje në të cilën nuk do të donim të vdisnim? A nuk mund të na godasë papritur Perëndia? A synojmë veçse të jetojmë në mëkat për një çerek ore dhe të mos merremi në atë çerek ore? A nuk është pendimi dhuratë e Perëndisë dhe a nuk janë dhënë dhuratat sipas sipas pëlqimit të vullnetit të dhënësit? Prandaj ji duke pritur flladet e hirit dhe pranoji kur të ofrohen. Hiri nuk është si batica, që tërhiqet dhe ngrihet, dhe ne e dimë se kur do të vijë prapë dhe e shohim kur ikën. Jo! Perëndia jep fllade hiri sipas pëlqimit të vullnetit të tij; prandaj përfito nga lëvizjet e pranishme të Frymës së bekuar».

–Richard Sibbes (1577-1635)

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *