Çprogramim prej darvinizmit

Zogj pa dhëmbë: Çprogramim prej darvinizmit [Fragment]

Jemi informuar nga [një] artikull i «Shkencëtari i Ri» se «Zogjve të hershëm mund t’iu kenë rënë dhëmbët për t’u mësuar që të fluturonin» (Colin Barras, 8 dhjetor 2009)

Nëse po, nuk është për t’u çuditur. Është e njëjta arsye përse aeroportet u vendosin pasagjerëve kufizime për peshën e valixheve. Nuk është e qartë përse kjo është madje edhe një tregim. Siç duket, katër grupe të zhdukur të zogjve i humbën të gjithë dhëmbët e tyre në mënyrë të pavarur.

«Kjo teori është “po aq e mirë sa çdo tjetër”, thotë Mike Benton nga «Universiteti i Bristolit», Angli, edhe pse qëndron skeptik. “Humbja e dhëmbëve nuk do të përbëjë ndonjë ndryshim të madh për të balancuar ajrin”».

Në thelb, problemi i madh për zogjtë nuk është humbja e dhëmbëve, por është zëvendësimi i tyre. Zogjve iu duhej një sistem i tërë tretës që i zëvendëson gurët e vegjël dhe gurët e zallit, të gëlltitur në «korrjen», dhe modelin e sjelljes që i kërkon dhe i gëlltit ato.

Unë vras mendjen se si do të ndodhë kjo përmes një morie hapash të ngadaltë darvinian para se të vdisnin nga uria?

http://www.uncommondescent.com/evolution/toothless-birds-deprogramming-from-darwinism/

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *