Harxhimi i jetëve tona

«Ata njerëz që nuk e njohin Zotin pyesin se përse, xhanëm, i harxhojmë jetët tona si misionarë. Ata harrojnë se edhe ata janë duke i harxhuar jetët e tyre […] dhe kur flluska të shpërthejë, ata nuk do të kenë asgjë me rëndësi të përjetshme për të paraqitur për vitet që kanë harxhuar».

–Nate Saint, pilot misionar, i cili bashkë me Jim Elliot, Ed McCully, Roger Youderian, Pete Fleming u vranë më 1956 nga duart e burrave të fisit uaorani, të cilëve kërkuan t’u paraqitnin Ungjillin. Më 1958, Elizabeta, e veja e Xhimit, bashkë me Rachel Saint (motër e Nate Saint), shkuan për të jetuar me po atë fis uaroani.

Lini një koment