Disa pika të një martesë të shëndetshëme

«Lidhja martesore përbën strumbullarin e sistemit shoqëror të kombeve. Morali publik i një populli dhe lumturia private e familjeve që përbëjnë një popull, janë të përfshira fort në të gjithë çështjen e ligjit të martesës…».

«Të lumtur janë atë, të cilët në lidhje me martesën zbatojnë tre rregulla. E para është që të martohen vetëm në Zotin dhe mbasi të jenë lutur për miratimin dhe bekimin e Perëndisë. E dyta është që të mos presin tepër nga partnerët e tyre dhe të mbajnë mend se martesa është, mbi të gjitha, bashkimi i dy mëkatarëve dhe jo i dy engjëjve. Rregulli i tretë është që të përpiqen para së gjithash për shenjtërimin e njëri-tjetrit. Sa më të shenjtë që të jenë njerëzit e martuar, aq më të lumtur do të jenë ata».

J. C. Ryle, «Mendime shpjeguese mbi Ungjillin sipas Markut» (Carlisle: Banner of Truth, 1857, ribotim, 2000), 199-299.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *