Ndërhyrja e njeriut

Historia e Kishës e bën absolutisht të qartë një gjë: uniteti, shëndeti doktrinor, rregulli biblik dhe fuqia e Kishës mund të ruhen vetëm përmes fuqisë së Frymës. Po kaq i qartë është fakti se Fryma e Shenjtë mund ta bëjë këtë vetëm kur ka një dorëzim absolut ndaj Zotit dhe bindje ndaj Fjalës së Tij. Paraqitja e mençurisë dhe fuqisë së njeriut në çfarëdo shkalle do të sjellë pashmangshmërisht humbje të fuqisë, autoritetit dhe përbashkësisë frymërore dhe do të çojë në ndarje, amulli dhe disfatë deri në pikën që një dëshmi e efektshme merr fund.

– Alex R. Hay (Misionar dhe mbjellës kishash i shekullit të 20-të)

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *