Çfarë do të thotë që Jezusi është Biri i Perëndisë?

Pyetje: “Çfarë do të thotë që Jezusi është Biri i Perëndisë?” Përgjigje: Jezusi nuk është Biri i Perëndisë në kuptimin e një babai njerëzor dhe një djali. Perëndia nuk u martua dhe pati një djalë. Perëndia nuk u lidh me Marinë dhe, bashkë me të, solli një djalë. Jezusi është Biri i Perëndisë në kuptimin që Ai është Perëndia i …

5 të vërteta ungjilli për fëmijët

Një mënyrë për t’u mësuar fëmijëve rëndësinë e ungjillit është përmes theksimit të vargjeve qendrore të ungjillit – kjo mund të bëhet përmes mësimit përmendsh të Shkrimit ose thjesht duke studiuar bashkë si një familje vargje kyç. Fjala ungjill do të thotë “lajm i mirë”. Secili prej 4 librave të ungjijve fillon me frazën “ungjilli sipas…” (Mateu, Marku, Luka & …

Cila është rruga për në qiell?

Cila është rruga për në qiell? Ja përgjigjja: Jezusi është rruga e jetës së përjetshme me Perëndinë. Çdo njeri është një mëkatar. Ne bëjmë, themi dhe mendojmë gjëra të gabuara të cilat nuk i pëlqejnë Perëndisë dhe i thyejmë urdhërimet e Tij në Bibël. Për shkak të mëkatit tonë, ne meritojmë të vdesim dhe të shkojmë në ferr, larg Perëndisë, …