Të krishterë sa për emër

Gjëja e trishtueshme që dikush has është një i krishterë sa për emër. Unë nuk e kisha parë këtë në Japoni ku vepra misionare është më e re. Kisha këtu është një “fushë plot me grurë dhe egjër”.

–Amy Wilson Carmichael (16 dhjetor 1867 – 18 janar 1951), misionare e krishterë në Japoni, Sri Lanka dhe kryesisht në Indi. Ajo hapi një jetimore dhe themeloi një mision në Dohnavur, duke shërbyer në Indi për 55 vjet pa asnjë liridalje [pa u kthyer asnjëherë në atdhe].

Lini një koment