Sovraniteti dhe vullneti i lirë

Perëndia i Plotfuqishëm është sovran, i lirë të bëjë siç i pëlqen. Midis gjërave që i pëlqen të bëjë është të më japë mua lirinë të bëj siç më pëlqen. Dhe kur unë bëj atë që më pëlqen, unë jam duke e përmbushur vullnetin e Perëndisë, jo duke e kundërshtuar atë, sepse Perëndia në sovranitetin e Tij më ka dhënë mua në mënyrë sovrane të bëj një zgjedhje të lirë. Edhe nëse zgjedhja nuk është ajo që Perëndia do të kishte bërë për mua, sovraniteti i Tij është përmbushur në bërjen prej meje të zgjedhjes....

Tozeri është duke paraqitur këtu një pikëpamje biblike të sovranitetit. Ndonëse çdo njeri ka një vullnet të lirë, askush nuk mund të pengojë vullnetin e Perëndisë dhe Ai do t’i kërkojë gjithsecilit llogari për zgjedhjet e tij apo të saj.

Lini një koment

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.