Kisha emergjente mbi islamin

[THEB: Citimi më poshtë nga drejtuesi emergjent Brian MekLaren (Brian McLaren) dokumenton akoma më shumë besimin e tij se “zbulimet” e Muhamedit ishin nga i njëjti Perëndi që u foli profetëve të Biblës].

Krishterimi, islami dhe judaizmi kanë shumë më tepër të përbashkëta, sesa arrijnë të kuptojnë shumë njerëz, pasi ato të gjitha ndajnë një ritregim themelor dhe ato të gjitha rrjedhin nga një burim i shenjtë i përbashkët: një figurë e vetme, befas i famshëm dhe i mistershëm, një burrë i Lindjes së Mesme i quajtur Abrahami i Urit.

Ne mund ta datojmë lindjen a Abrahamit rreth 2000 p.K., në Irakun e sotëm, afër Nasarifit të sotëm. Ashtu si Moisiu, Jezusi dhe Muhamedi – dhe si të gjithë ne – Abrahami u rrit në një botë pluraliste, politeiste. Gjatë jetës së tij ai jetoi krahë-përkrah me njerëz që nderonin shumë perëndi të tjera dhe që praktikonin shumë fe të ndryshme.

(Brian McLaren, “Rigjetja e rrugës”, fq. 22-23)

[THEB: Siç e ka nxjerrë në pah Dejv Hanti: “… ‘Vazhdimisht, Kurani thotë se Allahu (perëndia i islamit) nuk është një atë dhe nuk ka bir” – http://www.thebereancall.org/node/6906]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *