Reformacioni dhe Ungjilli i Hirit

Në 31 tetor 1517, një murg katolik i quajtur Martin Luteri nguli publikisht kundërshtimet e tij ndaj mësimeve të kishës së tij. Në thelb, Luteri kishte rizbuluar hirin falas të Perëndisë të errësuar gjatë shekujve nga mospëlqimi i natyrshëm i njeriut ndaj hirit. Ai e përtëriu theksimin mbi hirin e ungjillit, të mishëruar nga Jezusi dhe të mbrojtur nga apostulli …

Turqi: Vazja mbahet larg Babait

Byrami, një besimtar në Turqi, i ka humbur shumë kontaktet me vajzën e tij 9 vjeçare, e cila thotë ai është “rrëmbyer” praktikisht prej tij qëkurse ai u bë një i krishterë.

Përse jetoj?

Sa vjeç je? Pesëmbëdhjetë? Shtatëmbëdhjetë? Ndoshta nëntëmbëdhjetë? Ti po fillon t’i mendosh gjërat vetë. A ja keni bërë vetes pyetjen: “Përse jetoj?” Dielli, yjet dhe e tërë natyra, madje dhe vetë aftësia tënde për të menduar, të thonë se ka një Zot dhe se Ai të ka dhënë jetë. Një ditë do t’i përgjigjesh Atij se si e ke jetuar …

Rri ulur vetëm

Rri ulur vetëm, duke mos patur askënd me të cilën të flas. S’kam asnjë me të cilën të ndaj problemet e mia, asnjë që të interesohet për mua. Jam e humbur. Nuk e di se ku po shkoj. Kam marrë tatëpjetën, bota ime do të shembet së shpejti. Vetmia është miku im, miku im i vetëm. S’ka asnjë dritë në …

5 këshilla për të ndihmuar besimtarët e rinj të gjejnë një kishë

Sot, Perëndia e manifeston praninë dhe planin e Tij për të tërhequr të tjerë te Vetja përmes Trupit të Krishtit—komuniteti i besimtarëve. Për shkak të kësaj, Perëndia na urdhëron të mblidhemi me njëri-tjetrin (shiko Hebrenjve 10:24-25). Një nga gjërat kryesore për të trajtuar me një besimtar të ri është rëndësia e përbashkësisë me besimtarë të tjerë të kishës lokale. Ata …