Psalmi 88

BIBLA SHQIP—PËRKTHIMI DIODATI I RI I RISHIKUAR


Britmë zemërthyer nga pikëllimi më i thellë

88:1 O Zot, Perëndi i shpëtimit tim, unë bërtas ditë e natë para teje.

88:2 Arriftë deri te ti lutja ime, vëri veshin britmës time,

88:3 sepse shpirti im është ngopur me të keqen, dhe jeta ime ka arritur deri në Sheol.

88:4 Tanimë përfshihem ndër ata që do të zbresin në gropë, jam si një njeri që nuk ka më forcë.

88:5 Jam braktisur midis të vdekurve ashtu si të vrarët që janë në varr, të cilët ti nuk i mban mend dhe që janë prerë e janë larguar nga dora jote.

88:6 Ti më ke shtënë në gropën më të thellë, në vënde të errëta, në humnerat.

88:7 Mbi mua ka shpërthyer zemërimi yt, dhe ti më ke marrë me vete megjithë valët tua. (Sela)

88:8 Ti më ke lënë pa miqtë e mi; më ke bërë për ta një objekt të neveritshëm; jam mbyllur dhe nuk mund të dal.

88:9 Syri im venitet nga dhembja; të kërkoj çdo ditë, o Zot, dhe i zgjat drejt teje duart e mia.

88:10 A do të bësh vallë mrekulli për të vdekurit? A do të ringjallen të vdekurit për të të lëvduar? (Sela)

88:11 A do të kremtohet mirësia jote në varr dhe besnikëria jote në vendin e shkatërrimit?

88:12 A do të njihen mrekullitë e tua në terr dhe drejtësia jote mbi tokën e harresës?

88:13 Por unë të këlthas ty, o Zot, dhe lutja ime të drejtohet në mëngjes.

88:14 Pse më refuzon, o Zot, pse më fsheh fytyrën tënde?

88:15 Kam qenë i pikëlluar dhe duke vdekur qysh në rini; kam vuajtur nga tmerret e tua dhe e kam humbur.

88:16 Mbi mua ka kaluar zemërimi yt i zjarrtë; tmerret e tua më kanë asgjesuar,

88:17 më kanë rrethuar si ujërat gjatë gjithë ditës dhe të gjitha së bashku më kanë mbytur.

88:18 Ke larguar nga unë miqtë dhe të njohurit e mi; miku im më i ngushtë është errësira.

[previous][next]